Kålrotsfärs

Kan kryddas med tacokryddor och användas till tacos, lasagne eller till färsås.

Ingredienser
1 dl grovt hackad kålrot
1½ dl grovt hackad morot
1 gul lök1 tsk salt
1 msk tomatpuré
2 msk bovetemjöl (kan uteslutas)
sojasås (Soja Collorit är helt vetefri)
olja

Gör så här:
Skala och tärna kålrot och morot till 2 cm tjocka bitar samt löken. Pulsera i en matberedare tills det blivit en färs. Koka upp 1 liter vatten med salt, tillsätt tomatpurén och kålrotsmixet, låt koka i ca 15 minuter och sila bort vätskan (men spara gärna och använd till soppa, gryta eller bakning). Smörj en ugnsform med lite olja, häll i färsblandningen och arbeta runt med bovetemjöl (för att få trevligare och fastare konsistens men kan uteslutas), grädda i 225°C i ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *