Ärtfärs


Ärtfärs, eller ärtfärssås är något av det billigaste man kan göra, dock tar det lite tid. Det går bra att göra storkok och frysa in.

för 2 personer

Ingredienser:
1 dl torkade gula ärtor
5 dl vatten
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk torkad oregano
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk rapsolja
½ grönsaksbuljong eller grönsaksbuljongpulver
salt efter smak.

Gör så här:
1. Blötlägg ärtorna under natten (eller minst 12 timmar), skölj noga och pulsera dem till en färs i en matberedare (skölj gärna igen då det kan bli mycket skum vid kokningen).
2. Koka upp ärtorna med vattnet och ta bort skum om det bildas, koka utan lock i 20 minuter. Om det blir för torrt tillsätt lite mer vatten. (om du gör storkok, kan du nu frysa in och ta fram vid behov)
3. Tillsätt grönsaksbuljong (mosa eller riv den på rivjärn så den blandas väl), krossade tomaterna, oregano, svartpeppar och rapsolja, koka under lock på låg värme i 10 minuter.
4. Serveras med pasta eller ris och gärna ångkokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *