Vattenpaj


Det här är vårt favoritrecept på en paj som är inte bara enkel men inte kräver allt för många ingredienser. Rekommenderar inte att man utesluter margarinet på toppen, den ger en stor smak och påverkar konsistensen och upplevelsen.

Ingredienser:
Pajdegen:
2½ dl vetemjöl
100 g mjölkfritt margarin
1 msk socker + ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1-2 msk kallt vatten

Fyllning:
3 dl vatten
4-5 msk vetemjöl
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:
Pulsera vetemjöl och margarin i en matberedare tills de blandat sig. Tillsätt socker samt vetemjöl och salt och pulsera tills det blandats. Tillsätt vattnet och kör på medeleffekt tills det formats en degboll.

Tryck ut degen i formen. Häll på vattnet.

Rör ihop mjöl och vaniljsocker och socker i en liten skål. Strö denna blandningen jämt över vattnet, rör runt med ett rent finger 2 varv, inte mer! så det blandar sig. Skär upp margarinet i 5 bitar (5 msk) och lägg på, grädda i 200°C i 30 minuter, sänk till 175°C och fortsätt grädda i 30 minuter till.

Pajen kan vara vattnig när du tar ut den men den stelnar när den svalnat helt. Ställ in i kylen när den är tillräckligt sval och låt stå i ett par timmar så den blir kall (och lättare att skära upp)

TIPS! Man kan byta ut vätskan mot saft, tänk på att dra ner eller utesluta sockret i fyllningen. Man kan dessutom ha i lite citronskal eller limeskal, då påminner den lite om cheesecake.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *