Tårtbotten (Ultimata receptet)

 

Enkel vegansk tårtbotten som är helt perfekt, i 20-22 cm form kan den delas i 2 eller 3 delar.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2½ dl socker
2½ tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl flytande mjölkfritt margarin (eller smällt margarin)
1 msk äppelcidervinäger
2 dl uppkokat vatten

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och salt, tillsätt socker och rör om. Koka upp vattnet så det är kokande. Tillsätt äppelcidervinäger, och kokande vatten, rör om snabbt till en klumpfri smet, häll upp i en väl smord form och gärna bröad och grädda i cirka 45-55 minuter, prova med en sticka för att se om den är klar. Låt svalna helt innan den skäres upp. Blir även ännu bättre om den får stå till dagen efter (med lock över så den inte torkar ut efter den svalnat).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *