Gråärtfalafel

Falafel på gråärt med smak av taco. Gråärt har en lite mer jordigare smak än vanliga gula ärtor, de får en mer matigare och "köttigare" konsistens än gula ärtor. Det går dock lika bra att ersätta gråärt med vanliga gula ärtor och tillsätta lite glutenfri sojasås för att få mörkare färg kan dock behövas tillsätta någon matsked vatten när du mixar till en slät massa.

för 2 personer

Ingredienser:
1½ dl gråärt
½ knippe persilja
½ tsk salt
1 msk tahini
1-2 msk tacokrydda (enligt smak)
olja till stekning

Gör så här:
Blötlägg gula ärtor i minst 12 timmar. Skölj ärtorna och blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät massa. Klicka ut smeten till lika stora bitar i en het stekpanna med olja, vill du forma dem till bullar kan du blanda i någon matsked potatismjöl och glutenfritt ströbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *