Glutenfria Lussekatter




Om degen blir för lös, tillsätt bara lite mer rismjöl, är den för torr tillsätt bara lite mer vätska 

Ingredienser:
2½ dl rismjöl
2½ dl potatismjöl
1 dl strösocker
2 tsk fiberhusk
½ tsk salt
3½ dl ljummet vatten
25 g jäst (½ paket)
0,75 dl mjölkfritt flytande margarin eller olja
1 paket saffran (½ g)
1 krm salt
russin

Gör så här:
Lös upp jästen i vattnet och fiberhusken och låt svälla i 10 minuter, tillsätt sedan resten av ingredienserna, vispa med degkrokar på elvisp under låg hastighet i 2-5 minuter. Dela upp till 20 delar och forma till lussebullar på en bakplåt, låt jäsa i ca 30 minuter timme under duk.
Värm ugnen till 250°C, tryck ned russin och grädda i ca 5-7 minuter, låt bullarna svalna under duk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *