Råraka i våffeljärn

Gott och enkelt sätt att göra en råraka på. Det här är min version och funkar lika bra att steka som i ett våffeljärn. Dock bör man göra ett litet stekprov i våffeljärnet. Vänta tills lampan släckts innan man lägger på den rivna potatisen och inte öppnar tills lampan släckts igen, för då kan den fastna. Har man ingen lampa som tänds och släcks på våffeljärnet kan man vänta tills det ångar mindre från sidorna, när det "ångat klart" är den klar. Fastnar det lätt i våffeljärnet är det bra om man har i lite extra olja eller flytande mjölkfritt margarin.

För 4 portioner

Ingredienser:
6 stora potatisar
25 g mjölkfritt margarin eller olja
salt
lökpulver

Gör så här:
Skrubba potatisarna och riv dem grovt, krydda med salt och lökpulver och rör ner matfettet. Vänta tills våffeljärnet är varmt, gör en liten provklick för att se om det behövs med kryddor eller mer olja om det fastnar. Va noga med att inte öppna våffeljärnet före rårakan är klar (när lampan släckts eller det slutar ånga från sidorna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *