Vegansk Svampfärs (Grundrecept)

Har fått en del förfrågningar på vete, linser och sojafria färser och här har vi ett av de bästa. Tänk på att använda en inte allt för vattnig svamp som kantarell, bättre använda portabello eller champinjoner som är mindre vattniga. Perfekt att göra i större portioner då den kan frysas in och tinas innan användning.

Ingredienser:
1 dl urkärnade oliver
½ grönsaksbuljongtärning
450 g portabello eller champinjoner
2 dl aubergine eller zucchini
2 dl solrosfrön
1 vitlöksklyfta
4 msk rapsolja
salt och peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Mixa oliverna till en slät pure tillsammans med oljan och grönsaksbuljongen. Skölj svampen och hacka den fint eller pulsera i en matberedare till mindre bitar. Skala auberginen med en potatisskalare och hacka den fint. Arbeta ihop alla ingredienserna och sprid ut dem på ett bakplåtspapper och grädda dem i cirka 30 minuter. Varva 2-3 gånger under gräddningstiden. Blandningen kommer att vattna sig, men när den sugit upp vätskan igen så är den klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *