Griljerad kålrot (gul skinka)

Griljerad kålrot är ett bra alternativ till julskinka. För att få en glutenfri griljering ersätt ströbrödet med glutenfritt ströbröd eller polentagryn.

Ingredienser:
kålrot (på ca 800 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt

Griljering:

1/2 dl senap (din favorit)
1 tsk potatismjöl
3 msk vatten
ströbröd

Gör så här:
Skala kålroten. Koka upp vatten tillsammans med saltet och buljongen, sänk försiktigt ned kålroten och koka den i cirka 90 minuter. Den ska vara något hårdare än potatis. Ta upp och låt vila i 20 minuter på en tallrik, värm under tiden upp ugnen till 225°C.

Lägg kålroten i en ugnsfast form. Blanda ihop senapen, vatten, potatismjöl och pensla kålroten med ett tunt lager, strö över ströbröd. Grädda tills griljeringen fått en fin färg, 20-25 minuter. Låt svalnas helt innan den skärs upp. Görs gärna dagen innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *