För 3 personer
Ingredienser:
500 g tofu
1 msk paprika
0,25 msk lökpulver
1 tsk socker
1 tsk senap
1 krm salt
6 hamburgerbröd
BBQ-sås
1 dl äppelcidervinäger
1 dl senap
0,5 dl ketchup
2 msk socker
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 tsk olja
Coleslaw
1 dl surkål eller nyriven saltad vitkål
1 dl vegansk majonnäs
Gör så här:
Skölj tofun i kallt vatten och linda in den i hushållspapper och låt stå i 10 minuter innan du tar bort pappret. Blanda ihop kryddorna, strimla tofun och rör försiktigt runt allt. Låt stå i minst 1 timme upp till 1 dygn. Värm ugnen till 200°C och grädda tofubitarna tills de börjar få fin färg 15-30 minuter.
Blanda BBQ-såsen i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
Pressa ur vätskan ur surkålen och blanda ihop den med majonnäs, rör ner eventuellt mer salt om det behövs.
Ser riktigt gott ut. Om jag skulle göra denna så skulle jag skippa senapen. Klarar verkligen inte av senap.
SvaraRadera