Ingredienser:
Degen:
2½ dl vetemjöl
½ dl vatten
1 msk olja
1 krm salt
Fyllning:
1 dl tofu, veggobitar eller seitan
½ dl finstrimlad vitkål
1 tsk sojasås
1 krm salt
1 msk sake eller vinäger
¼ tsk svartpeppar
1 msk olja
½ tsk fint hackad ingefära (kan uteslutas)
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta ihop till en smidig deg.
Skölj och smula sönder tofun till mindre bitar och blanda ihop resten av ingredienserna till fyllningen i en bunke. Kavla ut degen och skär ut cirklar eller fyrkanter i samma storlek, lägg en matsked fyllning i mitten, pensla på lite vatten på kanten eller med fingret och vik ihop (vattnet använder man för att den ska hålla ihop och inte öppnas när den ångas/kokas).
Riskokare:
Fyll riskokaren med 2 dl vatten, lägg ner dumplingarna och lägg över 1-2 salladsblad så de täcker dumplingarna, detta är för att de ska ångkokas, låt kokas i 10 minuter, stäng då av riskokaren och lägg upp dem på en tallrik och servera.
Koka:
Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg ner dumplingarna och sänk värmen. Rör runt då och då med en slev så de inte fastnar i varandra.
Ånga:
Koka upp vatten i en kastrull, lägg dumplingarna i ångkoksinsatsen med lock och lägg över kastrullen och låt dem ånga tills de är klara.
Glutenfri deg, orginalreceptet
2½ dl rismjöl
2 dl tapioca-stärkelse eller majsstärkelse eller potatismjöl
1 krm salt
2 msk olja
1 dl kokt och svalnat vatten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar