Polentakorv

Perfekta att steka eller grilla, krydda gärna med era favoritkryddor. Kan även marineras ett par timmar.

Ingredienser:

10 dl vatten
1 grönsaksbuljong
3 dl polentagryn

1 stor kokt potatis
Extra:
Plastfolie
Snöre eller plastknippor
Gör så här:
Koka potatisen mjuk och mosa den medans den fortfarande är varm. Koka upp vattnet med grönsaksbuljongen i, häll i polentagrynen låt koka upp och sänk värmen under ständig omrörning, låt koka under omrörning i 25 minuter, tillsätt potatismoset och fortsätt puttra vidare under omrörning i 5 minuter till.
Ta av från plattan. Blanda eventuellt i en klick flytande mjölkfritt margarin. Låt svalna något men inte helt. Ta ut plastfolie en lagom bit, klicka ut lite av massan på plastfolie och rulla ihop tajt (men inte för hårt). Rulla in kanterna och sätt på knipporna och låt de svalna helt och ställ in i kylen för att stelna.
TIPS! För att få mer färg som korv kan man använda rödbetssaft från inlagda rödbetor eller lite sojasås.

1 kommentar:

  1. Tack för receptet :) Går det bra att frysa in denna "korven"?

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *