Kan kryddas med tacokryddor och användas till tacos eller i lasagne. För att få lite mörkare färg kan man ha i lite sojasås.
4 dl rotselleri
1 liten morot
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2 msk bovetemjöl (kan uteslutas)
olja
Gör så här:
Skala och tärna rotselleri och morot till 2 cm tjocka bitar samt löken. Pulsera i en matberedare tills det blir en färs. Koka upp 1 liter vatten med grönsaksbuljongen, tillsätt tomatpurén och rotsellerimixet, låt koka i ca 10 minuter och sila bort vätskan (men spara gärna och använd till soppa, gryta eller bakning). Smörj en ugnsform med lite olja, häll i sellerifärsen och arbeta runt med bovetemjöl (för att få trevligare och fastare konsistens men kan uteslutas), grädda i 225°C i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar