Grädda dem som de är eller så följer du detta steget för att få dem lite annorlunda.
ca 30 st
Ingredienser:
Degen
1 g saffran (två paket saffran à 0,5g)
2 dl strösocker
50 g jäst för söta degar
175 g olja
5 dl ljummet vatten
½ tsk salt
13½ dl (800g) vetemjöl
Fyllning
125 g mjölkfritt margarin
1 msk vaniljsocker eller vanillinsocker
½ tsk citronsaft
½ dl socker
pärlsocker
Gör så här:
Lös jästen i ljummet vatten tillsammans med sockret, tillsätt vetemjöl och resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg, knåda i 5-10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Under tiden degen jäser tärna margarin och arbeta ner socker, vaniljsocker och citronsaft. Dela degen till två delar och kavla ut dem och bre ut fyllningen och rulla ihop. Skär rullarna så det blir 30 bitar. Lägg på kakformar och ringla över lite pärlsocker, låt jäsa ytterligare 30 minuter och grädda sedan i 250°C ca 8 minuter tills de fått en fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar