Vegansk Färskost

5 dl soyghurt blir cirka 2,5 dl färskost. Perfekt på brödet till frukost

Ingredienser:
5 dl soyghurt

Tips på kryddning::
tacokrydda
kummin
paprika
spiskummin
lökpulver
finhackade oliver
riven pepparrot
pressad vitlök finskuren gräslök
svartpeppar
färsk basilika
finhackade soltorkade tomater

Gör så här:
Häll upp soyghurten i ett kaffefilter och låt droppa av under natten i rumstemperatur. Sleva upp soyghurten på morgonen och blanda i valfri kryddblandning efter smak, låt stå i kylen i cirka 15 minuter så den hinner få smak av kryddorna. Kan även göras under dagen så den får ligga i kylen under natten med kryddorna.

6 kommentarer:

  1. Har länge tänkt filtrera soygurt genom kaffefilter, nu kanske jag äntligen kan komma till skott :) Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så gott, så det kan jag rekommendera, även om man bjuder sina vänner på hemmagjord färskost så blir många ofta imponerade! :)

      Radera
  2. Man kan också mosa mjuk tofu och krydda (iallafall hemmagjord, jag har bara testat det) favoriten här är citron och svartpeppar men även andra kryddningar är goda.

    SvaraRadera
  3. Kan man ta Havreyoghurt istället?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ewa, nej tyvärr så funkar det inte med havreyoghurt då den inte naturligt blir tjock utan att man tillsatt något gelébildande.

      Radera
    2. Men det finns havrefraiche som Oatly har som fungerar bra som alternativ.

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *