för 4 personer
Ingredienser:
2 salladshuvuden
1 dl grötris
1 dl röda linser
1 stor finhackad eller grovt riven morot
½ dl ströbröd (för glutenfritt använd glutenfritt ströbröd)
½ dl vatten (gärna bubbelvatten)
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
vegeta (allkrydda)
Gör så här:
Ångkoka ett salladshuvud i taget tills bladen börjar bli mjuka, låt de svalna helt och dra av blad för blad, när de börjar bli för små, hacka ner resten och lägg dem i botten på en stor kastrull. Blanda ihop i en bunke grötris, linser, morot, ströbröd, vatten, vitlök salt och peppar. Lägg en klick av blandningen på varje blad och rulla ihop, lägg i kastrullen med öppningen nedåt. Krydda över med lite vegeta, koka upp vatten och slå över så de precis täcks och låt de kokas på medeltemperatur i cirka 60 minuter.
Serveras till potatis brunsås och sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar