till 1 maträtt
Ingredienser:
1 stor morot
olja
salt
Gör så här:
Riv moroten med en osthyvel (var försiktig), eller skär dem tunt. Hetta upp lite olja i stekpannan och lägg i morotsbitarna och salta, låt stekas tills de blivit krispiga eller börjar få lite färg beroende på hur du gillar dem. Låt de ligga på lite hushållspapper för att fettet ska rinna av.
Goda att blanda ner i din favoritsallad, potatisbiffar, hamburgare och på smörgåsen.
Åh, smart att ha friterad morot till potatisbullar och lingon! Det ska jag testa mycket snart!
SvaraRaderaDessa är väldigt goda och har gått hem även på smörgås och till sin frukost. :)
RaderaTips: Krydda med rökt paprikapulver efter stekning!
SvaraRaderaJag har gjort bacon av skivad tempeh på gula ärter, som jag marinerade i citron och soja och kryddade vis. Jättegott och jättelikt bacon.
Det kan jag tänka mig, tempehbacon är rätt populärt nu för tiden, även hamburgare på tempeh är gott. :)
Radera