Vegansk Kålpudding

Ett lite annorlunda recept på kålpudding.

5 portioner

Ingredienser:
1 vitkålshuvud (cirka 1 kg)
2 dl vatten
300 g sojafärs
3 dl kokt ris
havregrädde
tacokrydda

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Ta bort yttersta bladet och skär bort roten och strimla kålen fint med en kniv eller osthyvel. Lägg vitkålen i en kastrull med vattnet och lite salt och låt koka upp och sedan sjuda under lock tills den blivit helt mjuk 15-30 minuter. Stek under tiden sojafärsen med riset och tacokrydda efter egen smak. Blanda ihop färsen med vitkålen och slå över i en ugnsform och ringla över havregrädde och grädda i 35-45 minuter.

Serveras med potatis och lingonsylt till.

2 kommentarer:

  1. Gillar dina recept, tackar så mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket själv, det värmer att höra. :)

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *