Ingredienser:
Karamellen
20 g mjölkfritt margarin
5 msk strösocker
3 msk vatten
Puddingen
3 dl havregrädde
3 dl havremjölk
5 msk potatismjöl
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
4-6 små ugnsformar
1 stor ugnsform med höga kanter (för vattenbad)
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Gör först karamellen genom att smälta margarinet i en stekpanna, tillsätt sockret och vattnet och öka värmen och rör med en träslev eller slickepott som tål värme tills blandningen börjar bli brun, häll då upp karamellsåsen i formarna och låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till puddingen i en kastrull och koka upp under vispning, den ska börja tjockna, häll då i smeten över karamellsåsen, ställ formarna i den stora ugnsformen. Koka upp vatten och häll i ugnsformen så puddingarna står i vattenbad och grädda i ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna i 30-60 minuter och ställ då in i kylen i minst 6 timmar, gärna under natten. Lägg över en tallrik och vänd på hela, om puddingen inte vill ut, dra runt med en kniv på kanterna och testa igen.
Har du testat att göra puddingen i kastrull och bara slå över karamellen? Får den bara stå svalt och "sätta sig" efteråt, borde det gå.
SvaraRaderaHej. Nej jag har inte testat det, har ett annat recept på en pudding som kokas så pass länge att den släpper från sidorna i kastrullen innan den hälls upp och låtes stå svalt under en tid. Så det kan nog gå på det sättet som du säger. :)
SvaraRadera