Veganska Kåldolmar

Hur gott är det med inte med kåldolmar med några potatisar till och god sås? Dessa går utmärkt även att frysa in och tina i ugnen eller i stekpanna.

För 4-6 personer

Ingredienser:
1 vitkålshuvud
300 g sojafärs
1 dl havregrädde eller sojagrädde
2 dl kokt grötris
2 msk socker
salt
peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Koka upp vatten med 1 msk salt per liter. Skär bort roten och lägg ned vitkålshuvudet och låt koka tills bladen är lätta att ta bort, använd gaffel för att dra bort. va försiktigt eftersom vattnet är varmt!

Stek sojafärsen med socker, salt och peppar efter smak, tillsätt sojagrädden och blanda ner det kokta grötriset och låt puttra i någon minut. Lägg ut en klick på bladet och vik ihop och lägg i en ugnsform, när du är klar, ringla över lite mjölkfritt margarin och grädda i cirka 30 minuter tills de är klara och fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *