Vegan Panang

En av de godaste thai-grytorna. Tänk på att röd currypasta kan innehålla skaldjur, så läs på ingredienslistan noga. Serveras till jasminris. Vi brukar tärna ner en morot vilket kan uteslutas helt. Hemligheten att få tofun att bli god och få en trevlig konsistens är genom att man lindar in den i hushållspapper och låter den stå i 10 minuter och sedan steka den efter doppad i mjöl.

4 portioner

Ingredienser:
1 tofu (375-500 g) + vetemjöl eller rismjöl
1 dl grovt hackad vitkål
2 finhackade chili
2 burkar kokosmjölk
1,5 msk socker
1 msk röd currypasta
1 msk grönsaksbuljong
limeblad eller 5 basilikablad

Gör så här:
Skölj tofun och linda in den i hushållspapper i 10 minuter, skär till mindre bitar och doppa den i mjöl och stek tills den fått en fin färg i lite olja. Lägg currypastan, sockret, grönsaksbuljongen och lite olja i en kastrull och låt börja puttra under omrörning så de blandar sig, häll över kokosmjölken och resten av ingredienserna och låt småputtra under lock i 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Måste testa receptet snart, älskar japansk och thailandsk mat! :)

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *