Grillad Seitan


Seitan är perfekta att marinera och grilla som ett alternativ till revbensspjäll. Om du inte får tag i vetegluten kan du göra denna traditionellt genom detta recept, då hoppar du över kokningen utan när du tvättat ut stärkelsen häller du på bjäst och knådar in den, följer sedan receptet från att du oljat in ugnsformen.

Ingredienser:
2½ dl vetegluten - kan köpas här eller i hälsokostaffär
3 msk bjäst (kan uteslutas eller ersättas med jordnötssmör)
2½ dl vatten½ grönsaksbuljong
1 tsk sojasås
olja

Marinad:
½ dl olja
3 msk soja
2 msk socker eller sirap
1 tsk grillkrydda
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda vetegluten med bjäst. Koka upp ½ dl av vatten med grönsaksbuljongen tills den löst sig, tillsätt resten av vattnet, sojasåsen och slå över glutenblandningen, blanda ihop och knåda i någon minut. Olja in en ugnsform 20x20 cm och pressa ut glutenblandningen, snitta med cirka 1½ cm mellanrum och grädda i 20-30 minuter. Lossa den sedan försiktigt, jag brukar använda osthyvel då jag har en ugnsform i glas. Låt seitan svalna, blanda ihop marinaden i fryspåse och lägg i seitan och låt den marineras minst 1 timme, gärna under natten. Grilla på grill eller i ugnen tills den fått fin färg.

1 kommentar:

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *