Här är goda rullader gjorda av seitan, ett mycket omtyckt recept.
för 2 personer
Ingredienser:
1 dl vetegluten
4 msk polenta (majsmjöl)
1 dl vatten
½ tsk sojasås
äppelmos (eller skalad, urkänat äpple som är mosat och stekts i någon minut)
Såsen:
2 dl havregrädde
1 tsk vinäger
½ grönsaksbuljong
sojasås
salt
peppar
Gör så här:
Blanda vetegluten och polentan i en bunke och vatten och sojasåsen och häll över och knåda ihop. Dela till cira 10 bitar och kavla ut till avlånga platta bitar (kolla tips nedan). Stek bitarna tills de får fin färg och vänd för att steka klart på andra sidan. Va inte rädd om det bubblar och sväller upp, de går ner när de stekt ett tag. Lägg på ett tunt lager äppelmos, rulla ihop och sätt i en tandpetare.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll i stekpannan och låt börja puttra och lägg i rulladerna och låt de puttra på låg temperatur i 15-20 minuter tills såsen börjar bli tjock. Serveras till exempelvis ris och grönsaker
TIPS! Den drar lätt ihop sig när man försöker kavla ut, lyckas man inte kan man lägga över lite plastfolie och kavla ut. Det fungerar även att banka med köttklubba. Man kan även forma med händerna genom att dra i den tills den blir tunnare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar