Ingredienser:
2½ dl vetegluten - kan köpas här eller i hälsokostaffär
3 msk bjäst (kan uteslutas eller ersättas med jordnötssmör)
2½ dl vatten½ grönsaksbuljong
1 tsk sojasås
olja
Marinad:
½ dl olja
3 msk soja
2 msk socker eller sirap
1 tsk grillkrydda
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda vetegluten med bjäst. Koka upp ½ dl av vatten med grönsaksbuljongen tills den löst sig, tillsätt resten av vattnet, sojasåsen och slå över glutenblandningen, blanda ihop och knåda i någon minut. Olja in en ugnsform 20x20 cm och pressa ut glutenblandningen, snitta med cirka 1½ cm mellanrum och grädda i 20-30 minuter. Lossa den sedan försiktigt, jag brukar använda osthyvel då jag har en ugnsform i glas. Låt seitan svalna, blanda ihop marinaden i fryspåse och lägg i seitan och låt den marineras minst 1 timme, gärna under natten. Grilla på grill eller i ugnen tills den fått fin färg.
Ser gott ut!
SvaraRadera