Spenatomelett (vegansk omelett)


Har massor av spenat i frysen och massor av nyplockade ärtor från trädgården och chili från min chiliplanta så jag tog tag och lagade till mig en spenatomelett. Hade tofubacon. Om man inte gillar spenat kan detta självklart uteslutas. Från början hade jag i kikärtsmjöl och potatismjöl, men på grund av att det är svårt att få tag på här så använder jag bara potatismjöl vilket fungerar lika bra.

Ingredienser:
1½ dl sojamjölk
½ tsk citronsaft
2 msk potatismjöl
4 msk glutenfritt mjöl
1 tsk fiberhusk
1 kub (10 g) fryst spenat (tinad)
1 tsk finhackad chili efter smak
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter (fiberhusken gör att det blir en äggig konsistens). Stek i mjölkfritt margarin tills den är klar.

Serveringstips på fyllning:
  • Tärnad tofubacon
  • 0,5 dl tinad spenat
  • 1 dl riven veggo-ost
  • stekt veggofärs

2 kommentarer:

  1. Åh, det låter gott, och perfekt om man inte har så många "specialvaror" hemma (som tofu eller kikärtsmjöl). Måste testa!

    SvaraRadera
  2. Åh vilken bra blogg :)) gör mig lycklig och glad! Bra jobbat!!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *