Vegan Carbonara
4 portioner
Ingredienser:
1,5 dl fryst sojafärs
400 g pasta
3 finrivna mandlar
Vegansk "äggula"
4 msk sojamjölk
0,5 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk ättiksprit eller vinäger/citron
1 msk olja (inte oliv)
1 tsk potatismjöl
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Stek sojafärsen i dina egna favoritkryddor (ex. salt, peppar, chili, vitlök) i lite matfett.
Mosa grönsaksbuljongtärningen och blanda i alla ingredienser till äggulan och vispa runt, värm i micron på låg temperatur och ta ut och vispa med några sekunders mellanrum tills den blivit lite tjockare (tar cirka 20-40 sekunder, ta ut var 5:e sekund).
Häll av vattnet ur pastan, blanda pastan med "äggulan" och sojafärsen. Riv över mandlar och servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
åååh, undrar om det är gott
SvaraRaderadet ser gott ut men blir jättelite och räckte inte till två pers typ ...
SvaraRadera"ägggulan" var svår att göra och tjocknade inte alls, hällde i 4 tsk mjöl och kockade då upp det istället