Vegan Carbonara


4 portioner

Ingredienser:
1,5 dl fryst sojafärs
400 g pasta
3 finrivna mandlar

Vegansk "äggula"
4 msk sojamjölk
0,5 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk ättiksprit eller vinäger/citron
1 msk olja (inte oliv)
1 tsk potatismjöl

Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen. Stek sojafärsen i dina egna favoritkryddor (ex. salt, peppar, chili, vitlök) i lite matfett.

Mosa grönsaksbuljongtärningen och blanda i alla ingredienser till äggulan och vispa runt, värm i micron på låg temperatur och ta ut och vispa med några sekunders mellanrum tills den blivit lite tjockare (tar cirka 20-40 sekunder, ta ut var 5:e sekund).

Häll av vattnet ur pastan, blanda pastan med "äggulan" och sojafärsen. Riv över mandlar och servera.

2 kommentarer:

  1. det ser gott ut men blir jättelite och räckte inte till två pers typ ...
    "ägggulan" var svår att göra och tjocknade inte alls, hällde i 4 tsk mjöl och kockade då upp det istället

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *