Ingredienser:
Bottnen:
11 digestivekex
1 dl flytande mjölkfritt margarin
½ dl florsocker
3½ dl sojagrädde
1 dl socker
3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
saften från 2 lime
skal finrivet av en lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Smula sönder kexen och blanda ihop dem med florsocker och margarin, tryck sedan ut i en pajform. Förgrädda bottnen tills de fått lite färg (ca 10 minuter).
Värm upp ugnen till 250°C. Vispa ihop sojagrädden med potatismjöl och vaniljsocker, riv ner lite skal av limen och pressa ur saften.
Häll över smeten på bottnen och grädda i 10 minuter. Sänk ugnen till 150°C och fortsätta grädda i ytterligare 10 minuter. Låt den svalna helt och ställ in i kylen i minst 3 timmar, gärna under natten.
Man kan gott dubbla fyllningen, dekorera gärna med färska bär eller sylt.
Tackar för detta recept! Jag sökte desperat efter ett enkelt recept som inte kräver skumma saker som agaragarpulver eller den där veganska krämen. De finns inte här i staden och de är dessutom riktigt dyra!
SvaraRaderaGjorde min vid 10-tiden, har inte tittat till den tills nu när jag fick besök då var den perfekt! Var tvungen att gå in och skriva ett stort tack ännu en gång! :))))
men åh, älskar din blogg.
SvaraRaderamåste provas!
Tack så mycket, kul att recepten uppskattas. :)
SvaraRaderaMenar du att det är allt som behövs för en vegansk cheesecake? Jag trodde det skulle vara superkomplicerat! Det här måste jag prova :)
SvaraRaderaSer väldigt gott ut !
SvaraRaderawww.ishockeybilder.se
det här receptet är grymt!!! :) tack som fan!
SvaraRadera