Cheesecake - det försvunna receptet


Här är receptet som var det första jag publicerade på min första blogg 2002. Äntligen är det återfunnet! Som variation kan man klicka i lite blåbär eller varför inte jordgubbar? Du kan även dubbla smeten för att få den högre.

Ingredienser:
Bottnen:

11 digestivekex
1 dl flytande mjölkfritt margarin
½ dl florsocker

Fyllning:
3½ dl sojagrädde
1 dl socker
3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
saften från 2 lime
skal finrivet av en lime

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Smula sönder kexen och blanda ihop dem med florsocker och margarin, tryck sedan ut i en pajform. Förgrädda bottnen tills de fått lite färg (ca 10 minuter).

Värm upp ugnen till 250°C. Vispa ihop sojagrädden med potatismjöl och vaniljsocker, riv ner lite skal av limen och pressa ur saften.

Häll över smeten på bottnen och grädda i 10 minuter. Sänk ugnen till 150°C och fortsätta grädda i ytterligare 10 minuter. Låt den svalna helt och ställ in i kylen i minst 3 timmar, gärna under natten.

Man kan gott dubbla fyllningen, dekorera gärna med färska bär eller sylt.

6 kommentarer:

  1. Tackar för detta recept! Jag sökte desperat efter ett enkelt recept som inte kräver skumma saker som agaragarpulver eller den där veganska krämen. De finns inte här i staden och de är dessutom riktigt dyra!

    Gjorde min vid 10-tiden, har inte tittat till den tills nu när jag fick besök då var den perfekt! Var tvungen att gå in och skriva ett stort tack ännu en gång! :))))

    SvaraRadera
  2. men åh, älskar din blogg.

    måste provas!

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket, kul att recepten uppskattas. :)

    SvaraRadera
  4. Menar du att det är allt som behövs för en vegansk cheesecake? Jag trodde det skulle vara superkomplicerat! Det här måste jag prova :)

    SvaraRadera
  5. Ser väldigt gott ut !

    www.ishockeybilder.se

    SvaraRadera
  6. det här receptet är grymt!!! :) tack som fan!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *