Vegansk Beef Jerky (veganskt torkat kött)

God att ha på smörgås, ta med sig på vandring, till pastarätter och kan även stekas i margarin.

3 personer

Ingredienser:
1 paket tofu (450-500 g)
2 msk sojasås
1 msk olja
1 msk sirap
1 msk tomatpuré eller ketchup
1 tsk vinäger
peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 125°C, pensla ett bakplåtspapper med lite olja. Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin puré i en matberedare eller stavmixer (bör då smula sönder tofun om man använder stavmixer). Bre ut smeten så jämnt som möjligt på bakplåtspappret och låt vara i 30-50 minuter i ugnen tills den börjat att stelna. Ta då ut och skär till lagom stora strimlor (tänk på att plåten är varm!) vänd på alla bitarna och fortsätt vara i ugnen tills de är helt torra, cirka 20-30 minuter.

6 kommentarer:

  1. jag undrar: är det 125 eller 250 grader du menar?

    SvaraRadera
  2. Ska det vara 125grader eller 250grader? Det står 1250..,
    Mvh Milla

    SvaraRadera
  3. Men OJ vilket spännande recept! När jag fortfarande var ovetande köttätare (sisådär sex år sedan) bodde jag i USA ett tag och beef jerkey fanns alltid hemma - det har en väldigt spännande konsistens, och det ser ut som att ni får till den med det här receptet! Måste prova :D

    SvaraRadera
  4. Ursäkta för felet i texten. Det ska vara 125°C.

    SvaraRadera
  5. För den som gillar det skadar det inte med en tesked liquid smoke i ;)
    Vilken vinäger rekommenderar du förresten? Jag använde balsamvinäger och det blev gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder lite olika vinäger, äppelcidervinäger eller balsamvinäger är mina favorit som jag använder mest i detta recet.
      Liquid Smoke ger ju den där lilla rökta smaken, låter gott, tack för tipset. :)

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *