När det är för sent att tappa sav från björkarna kan man fortfarande göra sirap, då på björklöven. Du hittar även flera tips på vad man kan göra med björklöv i denna artikel.
Ingredienser:
1 l björklöv
1 l vatten
2 l socker
1 citron eller appelsin
Gör så här:
Plocka björklöv som inte är skadade eller angripna av djur. Packa hårt i ett decilitermått för att mäta upp, skölj dem i kallt vatten och lägg i en kastrull tillsammans med lika stor mängd vatten. Koka upp och låt småkoka i 30 minuter, sila då bort löven. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt sockret och koka upp, låt sedan småputtra i cirka 1 timme (kan ta längre tid) tills blandningen börjar att tjockna och likna sirap, tillsätt saften av 1 citron. Tänk på att den blir något tjockare när den stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar