2 portioner
Ingredienser:
12 st nypotatis eller små potatisar
0,75 dl ärtmjöl (kikärtsmjöl fungerar lika bra)
1 tsk röd chilipulver
1 msk currypulver
1 burk krossade tomater
5 hackade vitlöksklyftor
2 tsk currypasta
1 tsk socker
olja
Gör så här:
Blanda krossade tomater, vitlöksklyftorna, currypastan och sockret och mixa till en slät pure. Skala potatisen och skär in till mitten (detta är för att den ska bli helt genomkokt). Hetta upp 2 msk olja, chilipulvret och currypulvret, häll i potatisen och stek tills kryddorna lämnat stekpannan och fastnat på potatisen. Lägg potatisen på en tallrik. Häll på 0,75 dl olja i pannan, tillsätt tomatblandningen och strö över ärtmjölet och låt puttra ihop till en tjockare massa under omrörning. Lägg i potatisen och låt puttra på låg temperatur i 10-15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
Hej!
SvaraRaderaJag vill bara dela med mig av ett underbart recept jag hittat som jag inte sätt liknande i Sverige:
http://www.closetcooking.com/2011/04/moroccan-butternut-squash-and-chickpea.html
Man behöver ej Harissa utan kan ta vanlig röd curry-pasta samt vanlig citron ist för inlagda. Snälla dela detta recept så att alla veganer kan njuta av detta! :)
Jag är inte vegan men försöker äta så mycket det bara går vegitariskt och veganskt sedan en kort tid tillbaks, men omställningen tar lite tid. Eftersom jag även försöker äta mat som har lågt gi, utan tillsatser, miljövänligt, glutenfritt och gärna till studentpris, blir det inte alltid så lätt. Hoppas i det ska bli lättare nu när jag hittat din underbara sida. :)
Tack så mycket för tipset. Dock för röd curry-pasta bör man titta upp lite noga då de oftast brukar ha skaldjur som bas i dem.
Radera