Glutenfria Vårrullar

En enkel vetefri deg till vårrullar eller användas som filodeg. Fungerar även att använda till paj och piroger. Går att fritera, stekas eller grillas i ugn.

deg till 15-20 vårrullar

Degen:
1 dl vatten
1 tsk fiberhusk
2 - 3 dl glutenfritt mjöl (finax glutenfria finns tyvärr inte längre kvar)

Fyllning:
2 grovt rivna morötter
1-2 dl grovt riven vitkål (gärna surkål)
1 dl fryst sojafärs eller kokt ris
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en skål, salta och peppra efter smak.

Blanda fiberhusk och vatten och låt svälla i 10 minuter, tillsätt mjölet och arbeta för hand tills den blir smidig i några minuter. Dela degen och kavla ut på mjölat bord tills du får den lagom tunt, lägg på lite fyllning, pensla på med lite vatten på kanterna och vik ihop.

Steks på medelvärme tills de fått fin färg eller friteras tills gyllenbrun. Man kan även grädda dem i ugn, pensla då på lite sojagrädde och ringla över lite olja, grädda i 200°C tills de fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Hej Oscar!

    Oh så glad jag blir av dina veganska OCH glutenfria recept. Detta ska testlagas i helgen!

    Kramar Ellen (vegan och glutenintolerant)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket, kul att recepten uppskattas. :)

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *