Veganskt ägg

Finns det någon där ute som saknar ägg? Här har vi ett äggfritt ägg, som inte bara är god utan lätt att göra. Du kan även vända ägget och göra äggröra på denna.

blir 3 "ägg"

Ingredienser
"äggvitan"
1½ dl sojamjölk
1/2 tsk citronsaft
2 msk potatismjöl
1 tsk fiberhusk

"äggula"
1 dl majs
2 msk vatten
1 tsk potatismjöl

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till äggvitan och vispa noga i någon minut, låt svälla i 10 minuter. Under tiden blanda ihop ingredienserna till äggulan och mixa med en mixerstav till en fin pure (kan vara svårt att mixa en mindre mängd äggula, men den håller sig 3-4 dagar i kylen om det blir över).

Hetta upp lite mjölkfritt margarin lägg en liten klick för att se att stekpannan är lagom varm, klicka ut ½ dl äggvita och dra ihop kanterna med en stekspade om den flyter ut för mycket, klicka ut ½ tsk - 1 msk äggula och krydda med valfria kryddor, stek vidare tills "ägget" är klart.

1 kommentar:

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *