Havreflakes

Receptet är för cirka 1-2 skålar. Funkar fint både till växtghurt och växtmjölk.

Ingredienser:
1½ dl havregryn
¾-1 dl vatten
½ tsk socker
1 krm salt

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop ingredienserna i en matberedare till en slät massa. Bre ut på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, så pass tjock eller tunn du vill ha den.

Låt gräddas nästan helt torr i cirka 10-15 minuter (kan ta längre tid beroende vad du har för ugn.

Ta ut och låt svalna något så man kan hantera den med händerna. Krossa och bryt sönder till lagom stora bitar, låt torka i ugnen med 100°C För att få den riktigt krispig. Tar cirka 15-40 minuter.

Receptet kan dubblas och man kan köra flera plåtar eller omgångar och torka allt tillsammans (kräver då att man rör runt någon gång så det blir helt torrt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *