Äggstanning (vegansk)

 

Äggstanning som funkar till de flesta recept, har dock ej testat receptet i söta bakverk än som cheesecake. Om det skulle råka vara små bitar kvar av pumpafröna kanske man kan testa att sila genom en finmaskad stålsil. Glöm inte krydda äggstanningen om så är fallet i originalreceptet du ersätter det med. 

Ingredienser:
2 dl pumpafrön
2 dl vatten
2 dl växt-grädde (havre eller sojagrädde)
1 krm salt
gurkmeja (för färg)

Gör så här:
Blötlägg pumpafröna under natten eller cirka 12 timmar. Skölj dem och försökt få bort så mycket skal som möjligt, detta för att det inte ska bli en grön ton. Blanda ihop alla ingredienser i en mixer eller matberedare och kör på hög hastighet tills det blivit en smet, det är viktigt att matberedaren eller mixern kan slå sönder fröna, om det bara blir gryn är den inte tillräckligt stark. Man kan också tillsätta 2 msk potatismjöl, vetemjöl eller liknande om den inte blir len och fin smet.

1 ägg = ½ dl smet och kan ersättas i de flesta recepten där det ska vara äggstanning i.
1 dl mjölk + 1 ägg (äggstanning) = 1½ dl smet så man byter ut hela äggstanningen i receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *