Chilifärs på spett

Gott chilispett, i det här receptet använde vi oss av IKEA's vegobullar Huvudroll som är gjorda på ärtor. 

Ingredienser:
200 g vegobullar (anamma har en formbar färs som funkar lika fint)
2 msk havregryn (glutenfria)
2 msk vatten
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin, malen
½ tsk vitlökspulver
1 tsk salt
(½ dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl, för spetten)

Gör så här:
250g räcker till cirka 10 spett. Tina vegobullarna. Blanda havregryn och vatten och låt stå i 5 minuter, under tiden blanda ihop de övriga ingredienserna i en matberedare, häll i havregrynsblandningen och pulsera tills allt har blandat sig väl och smeten är formbar. Smöra och mjöla halva träspettet, applicera färsen runt spettet, grädda/grilla 10-15 min i 175°C.

Eller smöra och mjöla halva träspettet, applicera färsen runt spettet och grilla ca 10 minuter på grill, man kan även steka dem så de får en fin yta, så de inte fastnar på gallret eller grädda i ugnen cirka 10 minuter innan.

Serveras till sallad, gärna med Violife Greek White Block.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *