Hallonsmulpaj

 En favorit. Vetemjöl kan ersättas med havregryn som mals till mjöl eller rent havremjöl, glutenfritt går i de flesta fall att användas också. Du kan även byta ut hallonen mot andra frysta bär.

Ingredienser:

Degen:

125 g mjölkfritt margarin
180 g (3 dl) vetemjöl
68 g (3/4 dl) strö- eller rörsocker
1 krm salt

Fyllning:

225 g (2,25 dl) frysta hallon
2 msk vetemjöl eller potatismjöl
3 msk strö- eller rörsocker 

Gör så här:
Häll upp hallonen i en pajform och strö över (2 msk) mjöl och (3 msk) socker. Blanda ingredienserna till degen i en matberedare och pulsera tills det börjar bildas gryn, häll då över detta på fyllningen. Gräddas i 200 grader i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *