Man kan även söta med 3 msk mosad banan eller äpple. Receptet fungerar även med hälften ris- och bovetemjöl.
Ingredienser:
3,5 dl majsmjöl (eller finmald polenta)
1 msk socker
1 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt lite vatten i taget tills du får en smet som påminner om pannkakssmet. Bre ut på bakplåtspapper till ett lika tjockt lager. Grädda i 10-15 minuter tills den torkat och börjar spricka. Ta ut och sänk temperaturen till 100 grader, under tiden låt "kakan" svalna och bryt sönder den till lagom stora bitar, ställ sedan in den igen i ugnen och låt bakas i cirka 40-45 minuter tills den har rostats och blivit krispig samt fått en fin gyllene färg.
Låt svalna helt och förvaras i en återförslutningsbar förpackning på torrt ställe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar