Ingredienser:
1 burk sojabönor (400g)
1 burk kikärtor (400g)
0,75 dl aquafaba/kikärtsvatten (ursprungligen 2 ägg)
2 msk sojamjöl eller rismjöl
1 dl glutenfritt ströbröd
0,5 dl tomatjuice eller krossade tomater
2 msk olja
2 msk dijonsenap
1 tsk lökpulver
collorit soja (är glutenfri) (för färgens skull)
salvia (efter smak)
salt (efter smak)
Griljering:
1 tsk sojamjölk/vatten
3 msk grovkornig senap
glutenfritt ströbröd
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Mixa kikärtor och sojabönor i en matberedare, blanda ihop de övriga ingredienserna till en fast smet. Smörj eller lägg i bakplåtspapper i en brödform och tryck ner smeten. Grädda i 45 minuter, ta ut och stjälp upp skinkan på ett servingsfat, låt svalna något. Under tiden den svalnar, höj temperaturen på ugnen till 300 grader, vispa senap och sojamjölk och pensla på skinkan och ringla över lite ströbröd, griljera i cirka 5 minuter tills den fått en fin yta. Ta ut och låt skinkan svalna helt innan den skärs upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar