Istället för 3 ägg använde jag aquafaban, men det går lika bra att ersätta detta med sojadryck och några droppar citronsaft eller vinäger (sojamjölk ystar sig bra vilket ger en liknande effekt som ägg). Du kan även ersätta aquafaban med samma mängd vatten/valfri växtdryck och hela linfrön eller loppfrön som får stå i 15-60 minuter.
Ingredienser:
3 stora morötter (ca 220-250g)
0,5 dl glutenfritt ströbröd
2 msk tacokrydda (glutenfri)
1,25 dl aquafaba/kikärtsvatten
1 msk potatismjöl
3 msk olja
salt
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Skala och riv morötterna grovt, blanda ihop resten av ingredienserna och forma till biffar på bakplåtspapper, grädda i 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar