Panerad Tofu (tofupinnar)

Hemligheten att få tofun god är enkel, man låter den sjuda i lättsaltat vatten eller buljongvatten i någon minut, på så vis får den bättre struktur, eventuell bitterhet försvinner.  (ursprungligen publicerad 2009)


Ingredienser:
1 tofu (450-500g)
glutenfritt ströbröd
olja till stekning
citronskiva

paneringssmet:
2 dl glutenfritt mjöl
1 ½ dl vatten
1 tsk salt
½ tsk paprikapulver

Gör så här:
Vispa ihop paneringssmeten. Skölj tofun i kallt vatten. Koka upp lättsaltat vatten eller 1 liter vatten med 1 buljongtärning, sänk värmen tills det börjar sjuda och sänk ner tofun och låt sjuda i 2-3 minuter. Ta upp tofun med en hålslev och låt den svalna något innan du skär upp den till mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna, doppa tofun i paneringssmeten och vänd sedan i ströbrödet, stek tills de fått en fin färg. Ringla över lite citronsaft och servera tillsammans med potatismos, grönsaker och god sås som hamburgardressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *