1 block tofu
Ingredienser:
3 dl kikärtsmjöl eller besam
7 dl vatten
1 msk olja
1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 smulad grönsaksbuljong
Gör så här:
Vispa kikärtsmjöl och vatten i cirka 2 minuter, ställ in i kylen med lock och låt stå i 12 timmar eller under natten. Häll i kikärtsmjölet med vattnet i en kastrull tillsammans med olja och buljongen. Låt koka upp under omrörning och låt puttra under ständig omrörning i 10-12 minuter tills det blivit en riktigt tjock massa. Häll upp i en form (du måste vara rätt kvick då den stelnar rätt fort), låt stå tills den blivit helt kall innan du sätter på lock och ställer in i kylen i några timmar.
Spännande, det måste jag prova! Går det bra med salt istället för buljong? Går den att frysa?
SvaraRaderabuljong använder jag för smakens skull men det går bra att krydda den också om du bara vill ha salt i. Den går att frysa men rekommenderar det inte då den kan bli "geggig". dock tillagad har jag fryst in med bra resultat.
RaderaKan man göra eget mjöl genom att mixa råa kikärtor? Eller är kikärtsmjöl något annat?
SvaraRaderaDet går utmärkt att mala dina egna kikärtor till mjöl, rekommenderar att du kör igenom en nätsil av stål så du inte får med stora bitar om du mixar i en mixer eller matberedare.
Radera