Vegansk ostsås

Pasta med ostsås, toppad med lite paprikakrydda. Servera gärna med goda grönsaker.

Ingredienser:
4 dl sojamjölk, rismjölk eller havremjölk
2 tsk potatismjöl
½ dl fint riven morot
½ dl fint riven potatis
1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
3 msk citronsaft
2 msk olja (ej olivolja)
½ tsk salt

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna. Blanda ihop jordnötssmör, citronsaft, olja och salt. Gör en redning av potatismjöl med en liten del av sojamjölken. Koka upp resten av sojamjölken tillsammans med den rivna moroten och potatisen i 10 minuter under lock på låt/medelvärme, rör om då och då så den inte bränner fast. Tillsätt redningen och vispa tills det blir en tjock sås. Vänd ner pastan och serverar.

2 kommentarer:

  1. http://heartlyveggie.blogspot.se/2014/04/provade-recept-vegansk-ostsas.html

    SvaraRadera
  2. Måste provas! Dock så är näringsmängden lite fel, 4 dl osötad Sojamjölk är 120 kcal, 4 dl osötad ekologisk Sojamjölk är 124 kcal :D Tack för ännu ett recept som verkar helt underbart!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *