Citronpaj med citronkräm

En god paj med citronkräm. Denna måste dock göras ett bra tag innan servering, då stärkelsen "byter konsistens" från gummiaktig till "cheesecakekonsistens" efter ett par timmar.

Botten:
150 g mjölkfritt margarin
2,5 dl havregryn
2,75 dl rågmjöl
½ dl muscovadosocker eller 2 tsk agavesirap

Fyllning:
3 dl socker
1 dl potatismjöl
¼ tsk salt
3 dl soja eller havremjölk
2 dl vatten
2 dl citronsaft
2 msk rivet citronskal

Vegansk vispgrädde:
vispa enligt förpackningens anvisningar.

Gör så här:
Arbeta ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en form (cirka 20 cm) upp till kanterna, grädda i cirka 10 minuter i 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, koka tills det blir en tjock kräm och fyll botten. Låt svalna innan du ställer in den i kylen. Låt stå minst 6 timmar, gärna under natten för att att krämen ska stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *