Veganska Ägghalvor

Nu inför påsk har jag fått många förfrågningar på hur man gör veganska ägghalvor, dessa ingredienser finns i de flesta matvarubutikerna så du behöver inte specialbeställa utan det är bara att handla och börja laga. Istället för "äggulan" så kan man toppa med tångkaviar (vegansk kaviar) blandat med lite soyghurt och lite klippt dill. Då länken till de som sålde formarna inte längre finns kvar har jag hittat några på amazon i tyskland, vi använde oss av liknande dessa (finns säkert på wish)

Blir cirka 15-16 "ägg"

Ingredienser:
"äggvita"
2 påsar dr oetker veg-gel eller 1 msk agarpulver
2½ dl sojamjölk
1 krm salt (eller svart salt ger äggsmak)

"äggula"
1 dl raps eller majsolja
1 dl sojamjölk
4 msk vatten
1 tsk grönsaksbuljongpulver eller 1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk citronsaft
1 msk potatismjöl
gurkmeja

Gör så här:
Koka upp sojamjölk, salt och agar och låt småputtra i 5 minuter under långsam omrörning (använder du veg-gel så ska denna endast kokas upp), häll upp på äggformar och låt svalna helt.

Vispa olja, sojamjölk och citronsaft tills allt blandat sig väl (tänk på att citronsaften gör att sojamjölken koagulerar, så börja vispa så fort den tillsätts), tillsätt buljongen, vatten, potatismjöl samt gurkmeja för färg. Koka upp under omrörning, tänk på att inte låta den koka för hårt, då sipprar oljan ut. När det blivit en tjock kräm ta av från plattan och klicka ut på äggvitorna som stelnat.

Toppa gärna med lite paprikapulver.

Håller sig cirka 2 dagar i kyl.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vart har du fått tag på äggformarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det formen jag gjorde äggen i så är det gamla äggkoppar, de jag lagt upp dem på är ett snigelfat egentligen, köpte de i någon matvarubutik för några kronor styck. De finns lite överallt.

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *