Ett lite äldre recept som jag komponerade ihop, kul att jag fick en efterförfrågan på ett recept då det inte finns några direkt ute på marknaden. Idén till receptet kom efter jag läste en kokbok från England hur de gjorde sin version med havregryn. Det är rekommenderat att du använder vattenbad genom att använda kokande vatten i en djup ugnsform och sänker ner formen med puddingen i. Vill dock tillägga att denna inte är i samma konsistens som den klassiska vi gör här i Sverige.
för 6 personer
Ingredienser:
7 dl sojamjölk
3 dl öl
3 msk bjäst (för smak kan uteslutas)
1 msk potatismjöl eller majsstärkelse
1 dl kikärstmjöl, sojamjöl eller rågmjöl
5 dl havregryn
2 msk smält mjölkfritt margarin
1 dl blutsaft
½ grönsaksbuljong
colorit sojasås för färg
salt och peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop alla ingredienser och koka till en tjock smet under ständig omrörning. Häll upp i en smörad form, täck formen med aluminiumfolie. Grädda i ca 60 minuter, låt svalna och låt stå i kylen under natten.
Skär upp för att steka, kan frysas in.
tack för detta recept, blev kanonbra, gott o roligt!
SvaraRadera