Lökdolmar

Lökdolmar eller lökrullader, vad man vill kalla dem för, fylld lök med god färsblandning. Serveras tillsammans med potatis, grönsaker och gärna beasås, många vill även ha till brunsås.

2 portioner


Ingredienser:
2-4 stora lökar
1,5 dl kokta linser eller sojafärs
1 grovt riven morot
1 msk ströbröd (för glutenfritt använd glutenfritt ströbröd)
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl sojamjölk eller havremjölk
cayennepeppar
salt
peppar
olja

Gör så här:
Skär en skåra på lökarna och förväll dem tills de blivit mjuka. Under tiden, blanda ihop linserna, moroten, ströbröd, pressad vitlöksklyfta, sojamjölk, cayennepeppar, salt och peppar i en bunke och låt vila en stund. Låt lökarna rinna av i ett durkslag och svalna, ta bort skal för skal och fyll dem med cirka en matsked färsblandning och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsform och ringla över lite olja, grädda i cirka 30 minuter på 225°C.

TIPS! Vattnet du kokade löken i, låt den svalna och kyl ned eller frys in, den kan användas till soppa eller gryta istället för buljongvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *