Vaniljpannakotta med smak av kaffe (vegansk)

Har fått en del förfrågningar på recept och har inte hunnit att laga alla, men här är ett recept på Italiensk pannakotta veganstyle.

för 4 personer

Ingredienser:
1 dl havregrädde eller sojagrädde
3 dl havremjölk eller sojamjölk
½ dl strösocker
1/3 tsk vaniljsocker
1 påse Dr. Oetker vegegel (finns i de flesta matvarubutikerna)

Kaffegelé:
1 dl bryggt kaffe
2 msk strösocker
1/3 tsk av påsen ovan med vegegel

Gör så här:
Brygg kaffe och blanda ner sockret tills det löst sig. Låt det svalna något och tillsätt vegegel och koka upp under omrörning, häll sedan upp i 4 mindre formar. Låt svalna något så det hinner stelna (cirka 10 minuter).

Blanda ihop havregrädde, havremjölk, strösocker, vaniljsocker, vegegel och låt koka upp under omrörning. Häll i formen med kaffegelé, ställ in i kylen och låt stå där i minst 2 timmar.

Serveras gärna med lite färsk frukt.

3 kommentarer:

  1. Hej, har två frågor:

    Har du ingen vanilj i vaniljpannacottan? ;-)

    Är nyutbildad kock, får man lov att använda dina recept när man skall laga veganskt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym nyutbildad kock. :P

      Du får gärna använda recepten, jag brukar lägga som utkast när jag lagar receptet och det händer det blir titeln fel när man modifierat receptet. :)

      Radera
  2. Tackar och bockar!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *