cirka 10 stora eller 15-17 små
Ingredienser:
cirka 500 g kokt kall potatis
1 kg rå potatis
1 dl potatismjöl eller majsstärkelse
1 tsk salt
Fyllning:
1,5 dl sojafärs
1 liten gul lök
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
Gör så här:
Koka upp cirka 3 liter vatten med 1 msk salt i. Riv den råa potatisen fint, krama ut så mycket vätska som möjligt för hand. Mosa sedan över med en potatispress den kalla kokta potatisen. Blanda i potatismjölet och saltet och knåda ut stärkelsen ur potatisen och så att den blir lätt att hantera och forma.
Hacka löken fint och blanda ner kryddor och sojafärs. Forma bollar av kroppkakorna och gör ett hål i dem med tummen, lägg i lite fyllning och krama ihop hålet. Sänk värmen på det kokande vattnet så det sjuder (får inte stormkoka eller koka). Sänk försiktigt ned kroppkakorna med en slev, de kommer sjunka ner till bottnen, vänta tills de alla börjat flyta innan du tar tiden, man kan även lite lätt skaka till dem då och då för att de inte ska fastna på bottnen, låt de sjuda i 50-60 minuter.
Serveras med lingonsylt och lite havregrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar